Friss hírek

2009.07.02. 18:12

ÁNTSZ: nem történt késlekedés nem történt a targonca alá szorult férfi kórházba szállításánál

<p>Semmilyen késlekedés nem történt, a mentőhelikopter a Bajon súlyosan megsérült beteggel a műszaki mentés után azonnal elindulhatott Budapestre, az egyesített Szent László-Szent István Kórház Merényi úti traumatológiai osztályára - reagált csütörtökön az ÁNTSZ azokra a sajtóhírekre, amelyek szerint szerdán több kórház is visszautasította annak a férfinak a fogadását, akire ráborult egy targonca és emiatt életveszélyesen megsérült.</p>

A tisztiorvosi szolgálat közleménye szerint az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének tisztifőorvosa a napvilágot látott sajtóhírek nyomán vizsgálta meg az eseményeket, és ennek alapján állapította meg: még a műszaki mentés ideje alatt tisztázódott, hogy a targonca alá szorult sérültet melyik kórház fogadja a területileg illetékes, de a beteg számára a megfelelő ellátást biztosítani nem tudó tatabányai intézmény helyett.

A dokumentum szerint a balesetben a férfi súlyos, alsó testi roncsolásos, halálos sérüléseket szenvedett, így nem lehetett a szakszerű ellátás ellenére megmenteni. Az elhunyt személyazonosságát tisztázták, hozzátartozóit értesítették a halálesetről - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!