Aggódnak a város közbiztonságáért

A lakosság bevonásával rendkívüli és nyílt képviselőtestületi ülést tartottak a napokban Baktalórántházán. A rendezvényen a város közbiztonsági helyzete volt a téma.

Az utóbbi hónapokban történő magánlakások sérelmére elkövetett sorozatos betörések, besurranások sokkolják a lakosságot, félelem uralkodik az emberek között, különösen az idősek, gyermekek, de az egyedül élők között is. A tarthatatlan helyzet miatt az emberek aláírásgyűjtésbe kezdtek. Az ülésre meghívták Csák Józsefet, Nyíregyháza város rendőr-főkapitányát is, aki ismertette a megye közbiztonsági helyzetét.

A testületi ülésen részt vett Ombódi Barna baktalórántházi rendőrőrs parancsnok, és Petró István polgárőr parancsnok, mindketten beszámoltak az elmúlt időszakban teljesített szolgálatukról. Az utóbbi évben 600-700 betörés történt a baktalórántházi rendőrőrs körzetében. A betörések nagy része a város területén történt, megerősíti a lakosság jogos félelmét, miszerint napszaktól függetlenül, de főleg éjszaka nem lehetnek nyugodtan saját tulajdonú lakásukban az emberek. A nyílt ülésen több képviselő és sértett is elmondta véleményét, katasztrofálisnak minősítették a város közbiztonsági helyzetét.

Csák József rendőrkapitány hathatós intézkedést ígért – miután ő maga is rendkívülinek látja a kialakult helyzetet. MInt mondta, a polgárőrség segítségére, de a lakosság bevonására is szükség van. Remélhetőleg egy-két hónapon belül az emberek már érezni fogják az eredményt. A lakosság önálló szerveződésében éjszakai járőrözés indult, mely nagymértékben segíti a rendőrség munkáját, s a bűncselekményeket elkövető személyek felfedését.

– Némethné Csubák Éva –