boon-sportoldal

2011.05.16. 11:12

Brogli aranya Eb-indulást ér

<p>Bükkszentkereszt - A sajószentpéteri Brogli Réka magabiztos győzelmet aratva harcolta ki a válogatott mezt.</p>

Hazánk negyvenhárom tanintézetének, 105 diák hegyikerékpárosa döntőzött május 14-én Bükkszentkereszten. Az idei hegyikerékpáros (MTB) diákolimpia finálé és a nyílt XCO versenynek a központját az erdei „sportparadicsomként”  is jellemezhető Lapka-sportpályán jelölték ki. Az országos döntő érmeinek elosztása mellett a miskolci Kis-Galya KSE által rendezett viadal az U15 és U17 korosztály számára a harmadik, utolsó válogató volt az augusztusi, első utánpótlás Európa-bajnokságra. A 9-19 éves tanulók kilenc kategóriában, természetesen változó távokon, igazán látványos csatákban döntötték el a helyezések sorsát. A borsodi bringások közül Brogli Réka a 11, 5 km-es, három körös futamban rendkívül magabiztosan, több, mint négy perc előnnyel utasította maga mögé legnagyobb vetélytársát, a pilisvörösvári Kubovics Klaudiát. A sajószentpéteri sportoló győzelme biztos indulást jelent a nyár végi MTB Eb-n. Hasonlóan dicséret illeti a legkisebbek között érdekelt miskolci Gáti Pétert is, aki szintén nem talált legyőzőre vetélytársai között.
Az érmek nagy többsége egyébként Pilisborosjenőre, Pilisvörösvárra, Gyöngyösre,  Budapestre és Balassagyarmatra került, ami az egyéni eredmények összesítése után kialakított csapatsorrendből is kitűnik.
 Az esemény fővédnökségét Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere vállalta el, aki a díjátadásban is közreműködött, míg a védnök Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke volt. A házigazda település önkormányzata mellett a Mountex, a Maxxis, a Hauser és a Rusztik Étterem Bükkszentkereszt járult hozzá a színvonalas verseny életre hívásához.
- SZIS -

Borsodi érmesek

Fiúk, U9-kcs.: 1. Gáti Péter (Könyves Ált. Isk., Miskolc). Nyílt kategória: 3. Peták Levente (Ózdi KE).
Leányok, U17-kcs.: 1. Brogli Réka (Ságvári Gimnázium, Kazincbarcika). U19 kcs.: 2. Kiss Kitti (Zrínyi Gimnázium, Miskolc)
Az iskolák közötti csapatverseny végeredménye: 1. Német Nyelvoktatású Ált. Isk. (Pilisborosjenő), 2. Német Nemzetiségi Ált. Isk. (Pilisvörösvár), 3. Kálváriaparti Ált. Isk. (Gyöngyös), … 9. Könyves Általános Iskola (Miskolc), …11. Ságvári Endre Gimnázium (Kazincbarcika), …17. Zrínyi Ilona Gimnázium (Miskolc), …27. Szepsi Lackó Máté Mezőgazdasági Szakközépiskola (Sátoraljaújhely), …33. Serényi Béla Gimnázium (Putnok).
(A teljes eredménylista  megtekinthető a www.kisgalya.hu honlapon.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!