Friss hírek

2009.05.26. 17:39

Megverték a kalauznőt a ráckevei HÉV-en

<p>Újra BKV-alkalmazottat vertek meg, ezúttal egy kalauznőt a ráckevei HÉV-en. A támadás hétfőn este történt - tájékoztatott a BKV kedden.</p>

Az elmúlt időszakban ez a harmadik eset, amikor súlyosan megvertek egy BKV-alkalmazottat. Május 17-én két ittas férfi lökte ki a 130-as busz hátsó ajtaján a sofőrt, aki súlyosan megsérült. Még aznap az 52-es villamos sofőrét ütötte meg két férfi minden előzmény nélkül a Határ úti végállomáson, a villamosvezető könnyebben sérült. Akkor a BKV egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki, és ígérték a biztonság növelését célzó intézkedések felgyorsítását.

A BKV most arról tájékoztatott, hogy hétfőn este a ráckevei HÉV-en verték meg a kalauznőt. A Dunaharasztinál álló szerelvényen egy Szigetszentmiklósra tartó férfitól és nőtől - akikkel egy gyerek is volt - kérte a jegyeket, bérleteket. Az utasoknak volt is bérletük, de a kiegészítő jegyet, ami a városhatáron kívül kell, nem akarták megvenni. Agresszívan léptek fel, kiabáltak, ezért a kalauznő otthagyta őket.

A nő azonban utánament és ütni kezdte. A jegyvizsgáló a nála lévő, már beszedett pénzt védte, így védtelen maradt az arca, oda kapta az ütéseket. Az egyik szeme bedagadt, a másik véraláfutásos lett. A dunaharaszti HÉV-diszpécser értesítette a rendőröket, akik időben kiértek és elfogták a támadót. Az elsődleges adatok alapján a jegyvizsgáló könnyű sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!