Adventi gyertyagyújtás Tokajban

Adventi gyertyagyújtás Tokajban
Tokaj – Új hagyományként adventi gyertyagyújtást tartanak a Kossuth téren. Az első ünnepi lángot Posta György polgármester és Gorcsa György görögkatolikus parókus gyújtotta meg a mintegy 300 fős érdeklődők előtt.

Tokaj polgármestere ünnepi köszöntőjében arról szólt, hogy az adventi ünnepkör a várakozás mellett arról is szól, hogy ilyenkor a régi sérelmeket félre lehet és kell tenni. Hozzátette: karácsony előtt fontos a megbocsájtás, az ünnepnek pedig a szeretetről és nem az ajándékok halmazáról kell szólnia. Posta György örömét fejezte ki abban, hogy sokan részt vesznek az új kezdeményezésen.

Az első gyertya meggyújtásán Gorcsa György mondott ünnepi áldást, a Tokaji Ferenc Gimnázium Vegyeskarának szólistái, Hanák Alíz, Petrusovics Máté és Tán Ferenc pedig karácsonyi dalokkal szórakoztatták a közönséget.

Az adventi gyertyagyújtások december hetedikén folytatódnak. Akkor Asztalos Richárd evangélikus lelkipásztor mond áldás, a műsort pedig a tokaji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói adják.