Szövetségi kapitánnyal erősített a DVTK utánpótlása

Miskolc - Stefan Svitek, a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a megyében vállalt munkát.

Miskolc - Stefan Svitek, a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a megyében vállalt munkát.

Stefan Svitek, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, a diósgyőri női kosárlabda utánpótlásban vállalt munkát. A 49 éves szakember a múlt héten hétfőn állt munkába Miskolcon, és a feladatai közé tartozik majd többek között a legtehetségesebb fiatalok egyéni képzése mellett a klub edzőinek képzése is.

Stefan Svitek játékosként több éven át volt a csehszlovák válogatott tagja, és pályafutása során szlovák és cseh csapatok után kilenc éven át német klubokat erősített. Aktív sportolói karrierjének lezárultát követően edzősködni kezdett, és eddig felnőtt női csapatok mellett dolgozott. A kassai Good An­gels együttesével négyszer nyert szlovák bajnokságot, illetve ennek eredményeként az Euroligában is irányíthatta csapatát, majd volt a szintén szlovák MBK Ruzomberok szakvezetője is. Legutóbb a lengyel Wisla Can-Pack Kraków csapatánál akasztottak kétszer is bajnoki aranyérmet a nyakába, miközben az Euroligában is szerepeltek. Eközben két alkalommal is kinevezték a magyar női kosárlabda-válogatott kapitányának, ezt a posztot jelenleg is betölti.

A diósgyőri női kosárlabda-utánpótlás edzői teamjének új tagja vasárnap már el is utazott 70 sportolóval az egyhetes keszthelyi edzőtáborba.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!