Adtak-vettek, beszélgettek

Adtak-vettek, beszélgettek
Miskolc – Ismét nagy sikere volt az Észak újabb, ezúttal télváró bolhapiacának.

Egy órával a nyitás után már 450 forint bevétel csörgött Fruzsina (11) erszényében, kis mesekönyvekből árulta ki. Elhozta saját, kinőtt görkorijait, színes cerkáit is. Az árakat otthon, az anyukája segített meghatározni. Ami összegyűlik, abból „kézműves valamit” vesz.

A szomszéd pulton barátnője, Athéné Kata (10) árul. Itt sem tölti tétlen az időt: egyik gumikarkötőt gyártja a másik után. Egységáron kínálja, 100 forintért. Kinőtt ruhái is vevőkre várnak, egyelőre csak a Barbie-autó kelt el, 500-ért. A bevételből egy igazi kisállatot szeretne, kutyája és macskája mellé egy nyuszit vagy egy hörcsögöt.

Szabadságon lévő kolléganőnket heves számolás közben lepjük meg.

– Egy darabig gyűjtögettem a „kinőtt” ruháimat, most úgy döntöttem, inkább elhozom, kipróbálom, milyen is ez a mi bolhapiacunk. Nagyon élvezem, határozott sikerélmény, hogy nézegetik, veszegetik. Eddig 4 ezer jött be, ez éppen 4 ezerrel több, mintha továbbra is a szekrényben lapulnak.

Általános a jó hangulat, az emberek társalognak, ismerkednek. Közben egyre gyűlnek az Észak Segítünk akciójához felajánlott adományok is. Köszönet érte.

ÉM-SzK

Címkék: , ,