Adtak is, meg nem is

Alsóvadász – A Belügyminisztériumban érdeklődtünk, mikor bírálják el a pályázatokat, ígérték, kérdéseinkre szerdán adnak választ.

A minisztérium honlapján megtaláltuk az elbírált pályázatok listáját, közte sok megyénkbeli települését. (És sokét nem.) Az augusztusi listán olvastuk többek közt Bózsva, Halmaj, Alsóvadász nevét, ez utóbbi település 1 millió 166 ezer forintot kapott.

Kiss Lászlóné polgármester elmondta, 40 millió forint körüli a kár az önkormányzati tulajdonú utakban, hídban, de ennek csak a töredékét kapták. A minisztérium arra hivatkozott, hogy a külterületi útra nem jár a pénz, holott szempontjukból legalább annyira fontos lenne a felújítása, mintha belterületi lenne. Az árvíz idején rá kellett terelni a vizet a falu felől, magyarázta a polgármester, most viszont – miután tönkrement – a földeket nehéz megközelíteni. A híd felújítására sem kaptak pénzt. Fogalma sincs, hogy miből tudják így újjáépíteni, jegyezte meg.


Javítják az utakat, de pénz kellene…

eszak | 2010.09.22 11:36
Felsőzsolca, Miskolc – Az elmúlt napokban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. már elkezdte azon kisebb-nagyobb helyreállítási és javítási munkálatokat, amelyeket a rendelkezésükre álló gépparkkal is el tudnak végezni, tudtuk meg a megrongálódott állami tuladonú közutak javítása kapcsán.

Alig van hír a “vis majorról”

eszak | 2010.09.22 10:32
Miskolc, Felsőzsolca, Edelény, Szikszó – Kiderült, az önkormányzati vagyonban keletkezett kár utáni helyreállítás nem megy könnyen.

Lassan megy az építés

eszak | 2010.09.22 10:20
Miskolc, Budapest, Felsőzsolca – Az árvíz során jelentős kár keletkezett köz- és önkormányzati utakban, közintézményekben is.