Adósságait akarta rendezni a budaörsi rabló – RTL Klub

Adósságai kifizetéséhez akart pénzt szerezni az a férfi, aki délután egy budaörsi bankot támadott meg és több lövést is leadott – számolt be az RTL Klub Híradója. A rabló azonban nem járt sikerrel, egy szabadnapos rendőr megzavarta és néhány perccel később már el is fogták.

A kapucnis, napszemüveges, arcát sállal eltakaró férfi nem sokkal dél után lépett a bankba és azonnal rálőtt a biztonsági őrre, de nem találta el. A fiókban éppen egy szabadnapos budapesti rendőr intézte a pénzügyeit. Leteperte a rablót, és dulakodni kezdtek.
A férfi felállt, ellökte magától a rendőrt, és elmenekült a helyszínről kerékpárral. A kolléga üldözni kezdte, futott utána és közben a bankrabló még 3 lövést adott le a rendőr irányába – mondta Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A szabadnapos rendőr üldözés közben segítséget kapott. Beült a kollégái kocsijába, és így hármasban keresték tovább a rablót a budaörsi lakótelepen. Hamarosan meg is találták: egy autóban ülve éppen szembe jött velük. Követni kezdték, először nem akart megállni, végül mégis megadta magát.
Tamáskovics Róbert, az üldözésben résztvevő rendőrzászlós elmondta, hogy csőre töltött fegyverrel kiszálltak, majd felszólították, hogy térdeljen le a földre. A rabló ennek készségesen eleget tett, így elfogták és megbilincselték.

Zsebéből később előkerült 18 darab 22-es kaliberű éles lőszer, autójában az ülés alatt pedig megtalálták a fegyverét is, egy zacskóba csomagolva.

A rabló elfogásában három rendőr vett részt. Ők dicséretben és jutalomban részesülnek.