Adományvonalon gyűjtenek pénzt a viharkárosultaknak

Megyaszón komoly károk keletkeztek
Megyaszón komoly károk keletkeztek - © Fotó: ÉM
Budapest – Adománygyűjtő felhívással fordul a lakossághoz az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy a múlt heti vihar károsultjain segíthessenek – közölte a karitatív szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a múlt héten számos településén okoztak komoly károkat a több esetben jégveréssel társuló heves zivatarok, szélviharok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Hozzátették, a sok esetben halmozottan hátrányos térségben lakó károsultak számára az ingatlanjaik helyreállítása rendkívüli terhet jelent, sokan csak kölcsönökből tudják finanszírozni a költségeket.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a gyors segítségen túl a bajbajutott családok ideiglenes lakhatását és a visszaköltözésekhez szükséges helyreállításokat is segíteni kívánja – tették hozzá.

A pénzadományokat július végéig a 1353-as adományvonalon várják, a hívás díja 250 forint. Emellett a www.segelyszervezet.hu oldalon és a 11705008-20464565-ös számlaszámon folyamatosan fogadják az adományokat, kérve, hogy a közlemény rovatban a “Viharkárok” megjelölést tüntessék fel az adományozók.

– MTI –