Adományvonallal a bántalmazott anyákért – jótékonyság 100 forintból

Augusztus utolsó napjáig hívhatják mindazok a Telekom Adományvonalat, akik a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványt kívánják támogatni. A non-profit szervezet a befolyt összeget a bántalmazott anyák és gyermekeik befogadására felépített vidéki anyaotthon fejlesztésére fordítja – tájékoztatta a Független Hírügynökséget kedden Halpert Zsuzsa projektvezető.

Akik július-augusztusban hívják az Adományvonalat (1788), a bántalmazott anyáknak segítenek. 2007-ben Magyarországon 5287 olyan regisztrált bűncselekmény fordult elő, amely családon belüli erőszaknak minősül. A bűncselekmények valódi száma azonban sokkal magasabb lehet. A Baptista Szeretetszolgálat ezért 2004 tavaszán angol mintára létrehozta Anya- és Leányotthonát.

Az otthon az ország egész területéről fogadja a bántalmazott édesanyákat és gyermekeiket. Az Anya- és Leányotthon nem csupán menedéket nyújt, pedagógusok, szakgondozók, teológusok segítségével egyéni foglalkozások keretében foglalkoznak az anyákkal és gyermekeikkel.

A magyarországi statisztikák alapján egy-egy bántalmazott nőnek és gyermekének hónapokat, de esetenként akár egy évet is várnia kell arra, hogy bekerülhessen egy ilyen otthonba. A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány éppen ezért tervezi az Anya- és Leányotthon fejlesztését. A jelenlegi 14 fős kapacitású otthont, 40 fősre szeretné bővíteni, hogy még több bajba jutott asszonynak és gyermeknek tudjon segíteni.

A Telekom Adományvonal hatodik éve segíti a non-profit szervezeteket. A 1788-as szám hívásával bárki tud 100 forintot adományozni a kéthavonta meghirdetett támogatási célra. A május-júniusi kedvezményezett szervezet a Kerek Világ Jóléti Szolgálat Alapítvány volt. A súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek iskolai fejlesztésének támogatására több, mint 4 millió forint gyűlt össze.

2002 májusa óta a Telekom Adományvonal segítségével eddig 37 non-profit szervezet jutott csaknem 250 millió forinthoz.

Az Adományvonal (1788) a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából is hívható, a hívás ára 100 forint.