Adományt vitt a Karitász a vihar sújtotta Tornanádaskára

Tornanádaska, 2014. június 11., szerda (MTI) – Ismét adományokat vitt a Katolikus Karitász Tornanádaskára szerdán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település több tucatnyi házát május közepén rongálta meg, tette lakhatatlanná az orkánerejű szél, a községet kedden ráadásul ismét jéggel kísért özönvízszerű eső verte el.

A májusi viharban lakhatatlanná vált ingatlanokból 126 embert – köztük 75 gyermeket – kellett ideiglenesen kitelepíteni, a Karitász a kárfelmérés után 27 ház belső javítási munkáit vállalta el – közölte a szeretetszolgálat az MTI-vel.

A már felújított házakba padlószőnyeget, bútorokat és ruhaadományokat vitt Écsy Gábor, a karitász országos igazgatója és Mádl Dalma, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete szerdán.

A Katolikus Karitász emlékeztetett arra, hogy a májusi vihar után már juttattak el gyorssegélyt a településre, akkor elsősorban tartós élelmiszert és tisztálkodó szereket osztottak a kitelepített lakosoknak, emellett gyerekruhát, tejet, édességet és játékokat a gyermekeknek.

A karitász a megrongálódott házak helyreállításakor a leszakadt mennyezeteket javította ki, valamint kémények javítását, újraépítését vállalta, a szakmunkát és az építési anyagokat is a segélyszervezet biztosította a bajba jutott családoknak.

Kedden a települést és a már helyreállított házakat ismét vihar sújtotta, ezért a Karitász a szerdán átadott adományok mellett ismét élelmiszercsomagokat is vitt a községbe és közreműködik az újból megrongálódott ingatlanok helyreállításában.

– MTI –