Adományszombat Újpesten

Adományszombatot tartanak Újpesten. Wintermantel Zsolt, a kerület polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: a vörösiszap-károsultak megsegítésére jótékonysági estet szerveztek az Újpesti Színház közreműködésével. Előtte, napközben a piacon várják a látogatókat, ahol forralt borral és sült gesztenyével köszönik meg az adományokat.

Wintermantel Zsolt azt mondta: a városrész önkormányzata eddig 5 millió forintot utalt át a Magyar Kármentő Alapba, de nem szeretnének itt megállni, bevonnák a helyieket is a segítségnyújtásba. Hozzátette: a kerület önkormányzata és az Újpesti Színház jótékonysági színházi estet tart szombaton, ahol az érdeklődők Sarkadi Imre “Az elveszett paradicsom” című drámáját tekinthetik meg. A színművészek lemondtak tiszteletdíjukról, a belépőkből illetve a 3, 5 és 10 ezer forintos támogatói jegyekből befolyt összeget pedig a károsultaknak juttatják el.

Az adományszombat programjaiba az újpesti piac is bekapcsolódik. A Szent István téren és a Trombita téren járókat forralt borral, sült gesztenyével várják, így kérnek további adományokat és köszönik meg az eddigieket – mondta a polgármester.