Adományozás Sajóládon az olimpiai bajnok pólósokkal

Adományozás Sajóládon az olimpiai bajnok pólósokkal
Sajólád – Húszezer liter festéket adományoz a Trilak és a Karitász az árvíz sújtotta családoknak Felsőzsolcán és környékén.

Szerdán kezdte meg húszezer liter festék átadását a Trilak Festékgyár a Katolikus Karitásszal együttműködve az árvízsújtotta  felsőzsolcai térségben. Az 50 raklapnyi festék közel 300 ház kifestésére elegendő. A szerdai napon a festékeket a rászorulók a ZF-Eger olimpiai bajnok vízilabdázóitól személyesen vehették át a Felsőzsolca melletti Sajóládon.

Az árvízkárosultak házainak újjáépítése most érkezik abba a fázisba, amikor a megrongálódott épületek festése elkezdődhet. A Trilak festékgyár ehhez 50 raklapnyi, összesen közel húszezer liter festéket ajánlott fel. Ez a mennyiség körülbelül 300 család házának festésére elegendő a térségben.

A ZF-Eger vizilabdacsapata önkéntes felajánlásának köszönhetően az érintett körülbeblül 25 sajóládi család négy olimpiai bajnok sportolótól, Biros Pétertől, Hosnyánszky Norberttől, Kis Gábortól és Szécsi Zoltántól vehette át a festékadományt a mai napon. A festékek további kiosztásáról a térség településein (Felsőzsolca, Szendrőlád, Felsődobsza, Ónod, Sajólád, Sajóecseg, Gelej, Nagykinizs, Arnót) a Festékgyár együttműködő partnere, a Katolikus Karitász gondoskodik. A festékek szállítását a Transped Szállítmányozási Kft. ingyen vállalta.

A festékosztáson részt vett Pozbai Zoltán önkormányzati képviselő, Écsy Gábor Országos Karitász Igazgató, Kerékgyártó Laura, a Trilak Festékgyár HR igazgatója és Raskó Attila, a Trilak Festékgyár marketing igazgatója.

Az adományozással kapcsolatban Raskó Attila, a Trilak Festékgyár marketing igazgatója úgy fogalmazott: „Cégünk számára a jótékonyság több évtizedes gyakorlat. Amikor értesültünk a térséget sújtó természeti csapásról, azonnal eldöntöttük, hogy azzal segítünk, ami valóban hasznos a rászorulóknak és amiből a legtöbbet tudjuk adni. Ez pedig az újjáépítéshez felhasználható festék. A Katolikus Karitászban olyan együttműködő partnerre találtunk, akik a rászorulókkal napi személyes kapcsolatban állnak. Segítő tevékenységük példamutató mindannyiunk számára. Külön köszönettel tartozom az olimőpiai bajnok sportolóknak, akik önkéntesen ajánlották fel segítségüket az akcióhoz.”

Écsy Gábor, Országos Karitász Igazgató elmondta: „Május óta családok ezrei részesültek a Karitász által gyűjtött több százmillió forint értékű adományból, az újjáépítés során pedig azon családok házainak lakhatóvá tételét vállalta a Katolikus Karitász, akik mind az állami, mind a biztosítók által adható támogatásokból kimaradtak. Munkatársaink folyamatosan járják a falvakat. Egy – egy ilyen csapatban mérnök vagy építőipai szakember és szociális munkás van. Minden családnak elmagyarázzák, milyen munkálatokra van szükség, a többség személyesen is részt vesz a helyreállításban. Arra törekszünk, hogy az árvíz előtti életminőséget biztosítsuk a károsultaknak. Szeretnénk ösztönözni őket arra, hogy tevékenyen részt vegyenek a munkában és egymást is segítve erősítsék saját közösségüket. Az elvégzendő szakipari munkát a helyi munkaerők segítségével próbáljuk megoldani. Terveink szerint az általunk felkarolt emberek sorsát még hosszú időn keresztül szeretnénk figyelemmel kísérni, és segíteni életük szebbé – jobbá tételében.”