Adományokból újra van közösségi ház Ócsanáloson

Akt.:
Adományokból újra van közösségi ház Ócsanáloson
Adományokból újra van közösségi ház Ócsanáloson - © Fotó: Ádám János
Ócsanálos – Megújult Ócsanálos közösségi háza, amely a tavalyi árvízben sérült meg.

Megrongálódott a közösségi ház tetőszerkezete, a falak vizesedtek, a padló tönkrement, a burkolat, vakolat sérült – sorolta az árvíz okozta károkat dr. Nevelős Szabolcs jegyző. A 300 lakosú településnek ez fontos intézménye volt, hiszen az ünnepeket, a falugyűléseket, sőt a kihelyezett istentiszteleteket is itt tartották – mondta. A víz pusztítása után azonban használhatatlanná vált az épület.

Az Ökumenikus Szeretetszolgálatnak köszönhetően adományokból és a vis maior alapból megújulhatott az intézmény. Ócsanálos felújított közösségi házát te adták át a közönségnek.

ÉM

Heves zivatarok és felhőszakadások várhatók Borsodban

Miskolc – Az Országos Meteorológiai Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Központja a következő tájékoztatást juttatta el a miskolci Polgármesteri Hivatalhoz: csütörtökön a délután ill. este folyamán heves záporokra, zivatarokra lehet számítani Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén. 

Felsőzsolca gate: “Ne nézzenek már minket semmibe”

Felsőzsolca – Egy felsőzsolcai földtulajdonos kereste meg szerkesztőségünket azzal kapcsolatban, hogy hosszú hónapok óta szóra sem méltatja őt az illetékes minisztérium annak kapcsán, hogy mi lesz azzal a földjével, ahol gátat építenek, ahonnan sok-sok teherautónyi földet elhordtak már. Azt mondja, hogy nincs egyedül azzal, hogy február óta szóra sem méltatják.

A tározók segítik az árvízvédelmet

Felsőzsolca – A rendszer együttes megléte biztosítja a teljes védelmet a Sajó, a Hernád és a Bódva mentén.

Lábakra tennék az elkerülőt is

Miskolc, Felsőzsolca – A vízügyi főhatóság csak úgy engedi az M30-as elkerülő továbbépítését, ha azt lábakra helyezik.