Adományok Dévára

Böjte Csaba 13 hozta létre az első házat Déván, Hunyad megye székhelyén. Az elmúlt években nyaranta megyeszerte lehet találkozni a dévai gyermekekkel, akik ezúttal is hálásak a törődésért, az adományokért.

Összefogással

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász vendégeként 31 dévai gyermek és 4 kísérője töltött két felejthetetlen hetet Kelet-Magyarországon. Egy hétig Nyíregyházán, Kisvárdán és Ajakon, a helyi karitászcsoportok szervezésében családok látták vendégül őket – összegzett Gégény Béla karitász igazgató. – A Karitász felhívására más egyházak és iskolai közösségek is bekapcsolódtak a programok szervezésébe, adományok gyűjtésébe. Az egy hét közösségi programokkal, családi kirándulásokkal hamar eltelt. Augusztus 6-án Giba Tamás alpolgármester megnyitója után műsort adtak a dévai gyerekek is a Kossuth téren. A szatmári és a beregi utazás során nagyon sok szeretetet kaptak a résztvevők, felejthetetlen élményben volt részük. Az adományok folyamatos érkezésének köszönhetően a támogatás meghaladja az egymillió forintot, amit ezúton is köszönünk.

Jótékony várdaiak

Kisvárdán, már a gyermekek érkezése előtt két jótékonysági előadást szervezett a Kisvárdai Református Ifjúsági Közösség Százvai László tiszteletes vezetésével. A két előadás bevétele több mint 450 ezer forint volt, amit átadtak Böjte Csaba atyának.

– Ladányi Tóth Lajos -