Áder János: az örömmel végzett munka, a tehetség és az elszántság sikereket hoz

Budapest, 2018. november 26. Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita (középen b-j), valamint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j2), Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke (b2) és Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára (j5) résztvevők közt a fiatal szakmunkások Európa Bajnokságán kimagasló eredményt elérő magyar versenyzők és felkészítői tiszteletére adott ebéden az Európa hajón 2018. november 26-án. Az Euroskills 2018 versenyen a magyar csapat versenyzői 27 szakmában indultak, három arany, három ezüst és három bronzérmet nyertek.
Budapest, 2018. november 26. Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita (középen b-j), valamint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j2), Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke (b2) és Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára (j5) résztvevők közt a fiatal szakmunkások Európa Bajnokságán kimagasló eredményt elérő magyar versenyzők és felkészítői tiszteletére adott ebéden az Európa hajón 2018. november 26-án. Az Euroskills 2018 versenyen a magyar csapat versenyzői 27 szakmában indultak, három arany, három ezüst és három bronzérmet nyertek. - © MTI/Szigetváry Zsolt
Budapest – Az örömmel végzett munka, a tehetség, a szorgalom, az elszántság, a megbízhatóság és a pontosság ma sem veszített értékéből, ez legyen a jövőben is mérce, mert akkor nem maradnak el az újabb sikerek – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnöke hétfőn Budapesten a fiatal szakmunkások Európa Bajnokságán kimagasló eredményt elérő magyar versenyzők és felkészítői tiszteletére adott ebéden.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szeptember 26-28. között rendezte meg a szakmák Európa Bajnokságát, az EuroSkills-t Budapesten. A versenyen 28 ország 37 szakma 525 versenyzője, 500 szakértője volt jelen, a magyar csapat versenyzői 27 szakmában indultak, három arany, három ezüst és három bronz érmet nyertek, a szakmájában magas pontszámot elérő nyolc magyar versenyző kiválósági elismerésben részesült.

A köztársasági elnök a magyar nyomdászat, könyvkötészet kiemelkedő személyisége, a XIX. század derekán született Kner Izidor munkásságát hozta példának arra, hogy a minőség, a pontosság és a megbízhatóság a legjobb cégér.

Kner Izidor csak a tanulásban, a fejlődésben és a lelkiismeretes munkában hitt – emelte ki a köztársasági elnök. Felidézte, hogy Kner 22 éves korában kezdett saját vállalkozásba, nyomdát indított Gyomán, amely folyamatosan bővült; nyomdászait jól megfizette, tekintélyes igazgatóként is velük együtt dolgozott.

A magyarországi szakképzésre óriási hatással volt, külön munkásotthont építtetett a vándortanoncoknak, sokan csak azért akartak többet tanulni, hogy nála dolgozhassanak – tette hozzá.

Amikor 75 évesen, 1935-ben meghalt, egy virágzó nagyvállalatot hagyott hátra, az egyik legnagyobb hazai nyomdának számított – fogalmazott Áder János.

A rendezvényen részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, valamint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

– MTI –