Adele és a LMFAO vitte a prímet az idei Billboard Music Awards-on

Adele és a LMFAO vitte a prímet az idei Billboard Music Awards-on
London, 2012. május 21., hétfő (MTI) – Tizenkét trófeát zsebelt be tizennyolc jelölésből Adele brit énekesnő a vasárnapi Billboard Music Awards díjkiosztón Los Angelesben.

 

Az énekesnő nyerte egyebek között a legjobb előadónak, illetve a legjobb albumnak járó díjat is második, 20 című lemezéért. Adele nem vett részt személyesen a Los Angeles-i gálán, és a díjat sem adták át az élő műsorban.

Az este további nyertesei között volt a 18 esztendős Justin Bieber, aki a “legközösségibb előadónak” járó szobrocskát vehette át. A fiatal előadó ennek jegyében mondott köszönetet 22 millió Twitter-követőjének és 43 milliós Facebook-rajongótáborának.

Taylor Swift az év női előadójának járó díjat kapta, Katy Perry pedig annak köszönhette győzelmét, hogy női előadóként a történelemben először sikerült az Egyesült Államokban öt listavezető kislemezt produkálnia egyetlen albumról. Ennek a díjnak a “férfi párját” korábban csak Michael Jacksonnak sikerült kiérdemelnie.

Az LMFAO nevű formáció az év slágerének járó díjat vehette át a Party Rock Anthem című szerzeményért. Az amerikai elektro-hop duót további öt díjjal jutalmazták az MGM Grand Garden Arénában. A rapper Wiz Khalifa a legjobb feltörekvő előadónak, míg pályatársai, Lil Wayne és Chris Brown az év férfi, illetve legjobb R’n’B előadójának járó díjban részesült.

A gálaesten a néhai Whitney Houston emlékének szentelt előadáson a korábbi American Idol nyertes Jordin Sparks és John Legend közösen lépett színpadra – olvasható a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató internetes oldalán (www.bbc.co.uk). Az este további szereplői között volt Chris Brown, Katy Perry, Justin Bieber, Kelly Clarkson, a The Wanted, Carly Rae Jepsen, Usher, Carrie Underwood, a Linkin Park és Nelly Furtado.