Addig nem dolgoznak, amíg nem kapnak fizetést – Kiskunfélegyházi TE Ganz Röck Zrt.

Amíg meg nem kapják az elmaradt fizetésüket, nem dolgoznak a kiskunfélegyházi a TE Ganz Röck munkásai. A cég több mint háromhavi bérükkel adós. A társaság gazdasági gondjait várhatóan csütörtök délután tárgyalja a parlament.

Szerda reggeltõl tart a sztrájk a TE Ganz Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárában, amit a vezetõség tudomásul vett. A munkavállalók azért szüntették be a munkát, mert nem kaptak megnyugtató választ az elmaradt munkabérük kiegyenlítésére – tájékoztatta közleményében a Független Hírügynökséget Kengyel Gábor a cég szakszervezeti vezetõje. A közlemény szerint szerdán délután egy egyeztetõ tárgyalást kezdeményeztek a közremûködõ bankok, tulajdonosok és a társaság vezetõségének bevonásával a parlamentben, amely várhatóan a végsõ megbeszélés lesz az MFB hitelfelvétellel kapcsolatban. Ebbõl a hitelbõl szeretnék kifizetni az elmaradt béreket.

Kengyel Gábor elmondta, a csaknem 200 munkavállaló addig sztrájkol, amíg a munkabérüket meg nem kapják. A döntésüket végsõ elkeseredésükben hozták, de biztosították a cégvezetést, hogy amint megkapják járandóságukat, szándékukban áll folytatni a munkát.