Addig is…

Illusztráció
Illusztráció
Tegnap is az Európát fenyegető terrorveszélyről szóló hírek vezettek a médiában, és gyanítom, ma sem lesz másképp. Hegyi Erika jegyzete.

Kedd este biztonsági okokból lefújták a német–holland barátságos meccset Hannoverben.

Szerda hajnalban Párizs egyik városrészében robbanásokra és lövésekre ébredtek, a rendőrség a múlt pénteki merénylőket kereste. Kiderült, a terroristák már a következő támadást tervezték.

Bár az interneten valaki azt írta a párizsiaknak a pénteki terrortámadások után, hogy „sírunk, de nem félünk”, és a német kancellár is azért akart részt venni a német–holland meccsen, hogy demonstrálja, nem fél, de valljuk be, azért van mitől félnünk. Igaz, hazánk a Telegraph terrortérképén 1-es besorolást kapott és sárga színt (azaz a térkép szerint nincs veszély), de Európa sok más országa 4-es (legmagasabb) fokozatra ugrott.

Ma nem az a világ van, hogy mindenki otthon ül, hanem rokonaink, ismerőseink dolgoznak Nyugat-Európában, gyermekeink tanulnak vagy kirándulnak külföldön.

Most úgy néz ki, jó esély van a terrorizmus ellen egy francia–orosz szövetségre. De addig is. Hány embernek kell még robbanásokra ébrednie, koncertről, étteremből menekülnie, az esztelen öldöklés miatt meghalnia?

Hegyi ErikaTovábbi hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés
hirdet�s