Abaújvár az úttörő a rézsűprogramban

Pénteken adták át hivatalosan Abaújváron a helyreállított útszakaszt
Pénteken adták át hivatalosan Abaújváron a helyreállított útszakaszt - © Fotó: BG
Abaújvár – Pénteken adták át hivatalosan Abaújváron azt az útszakaszt, amelyet rézsűcsúszás miatt kellett helyreállítani.

„A nyolc évvel ezelőtti rendkívüli időjárás miatt az abaújvári szerpentinen egy mintegy 400 méteres szakasz rézsűcsúszás miatt nehezen járhatóvá vált” – mondta az eseményen dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője.

„A helyzet akkor lett súlyos, amikor az Abaújvár és Kenyhec közötti híd átadása után az út forgalma jelentősen megnőtt. Tavaly ezért benyújtottam egy módosító javaslatot a költségvetésbe, amelyet a parlament elfogadott, így történhetett meg ennek az útszakasznak a teljes helyreállítása mintegy 20 millió forintból, így nem csupán a helyiek tudnak biztonságosabban eljutni a szomszédos településekre és a Kenyheci Ipari Parkba, de a turisták is komfortosabban közlekedhetnek Zemplén irányába – fogalmazott a képviselő.

Folytatódik a program

Dr. Hörcsik Richárd elmondta, ez az első eleme az abaúji rézsűcsúszás miatti felújításoknak. Jövőre a program folytatódik tovább és a Gibárt feletti szerpentint, valamint a Felsődobsza és Abaújszántó közötti veszélyes szakaszokat is kijavítják majd.

ÉM-BG