Abaújszántói tanárok az iskolapadban

Abaújszántó – Megújult módszertani kultúrával fejlesztik majd diákjaikat az abaújszántói pedagógusok.

A nyári szünet ellenére sem zárta be kapuját az abaújszántói Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A tanévzáró után a gyerekek boldogan kezdték a nyári szünetet, a pedagógusok pedig beültek az iskolapadba, tájékoztatta lapunkat Stajzné Kender Ilona igazgató. Az intézmény 6,7 millió forint integrációs támogatást nyert a 2007. évi Esélyegyenlőségi pályázaton, és a támogatás felhasználásának egyik fontos eleme a pedagógusok továbbképzése.

Két csoportban

A szántói nevelők a B-A-Z. Megyei Pedagógiai, Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet akkreditált továbbképzései közül választottak. A munka két csoportban folyt június végén. Mindkét csoport a kompetencia alapú oktatási programcsomagok alkalmazásával foglalkozott, az egyik a matematikai, a másik a szövegértési kompetenciával. A továbbképzés vezetői: Kasza Istvánné szaktanácsadó és Regéci Zoltánné intézeti munkatárs voltak.
A pedagógusok rendkívül hasznosnak ítélték a 30-30 órás tanfolyamot.
Ennek következményeként megújult módszertani kultúrával fejlesztik majd tanítványaikat a májusban történő kompetenciamérésekre.