Nem zabos, babos lesz az élet Monokon

Akt.:
A bekecsiek babos burgerrel várták a vendégeket a tavalyi fesztiválon
A bekecsiek babos burgerrel várták a vendégeket a tavalyi fesztiválon
Monok – A Monoki Babfesztivál Tokaj-Hegyalja egyik legújabb fesztiválja, melyet 2013 óta rendeznek meg.

Gyönyörű, árnyékos sétány, tele több évtizedes fákkal, műemlékekkel. Tiszta, gondozott, barátságos, hatalmas, zöld, füves terek, ódon kastélyok, Kossuth Lajos szülőháza. A monoki környezet már önmagában is rabul ejti a látogatót… Ehhez jönnek a magyar, illetve külföldi könnyűzenei élet élvonalbeli képviselői, a kimagasló minőségű színpadtechnika, a fesztivál idejére Monokra költöző, sajátos hangulatú építmények sokasága, a Monoki Babfesztivál egyedi, babételekre specializálódott konyhája. Talán így lehetne a legjobban leírni Észak-Magyarország, azon belül Tokaj-Hegyalja egyik legdinamikusabban fejlődő rendezvényét.

Sztárvendég az OTTAWAN

Évről évre növekszik a rendezvény, így a szervezők próbálnak elmenni kulturális irányba is. A Monoki Babfesztivál többnyire a hazai előadókról szólt, így a tavalyi évtől úgy gondolták, hogy az előadók körét kibővítik külföldi előadókkal is. 2016-ban Boney M. élő show-t varázsoltak a rendezők a fesztiválszínpadra, idén a tervek szerint több hazai kiválóság mellett a világhírű OTTAWAN együttes vállalja a nézőközönség szórakoztatását szombaton, a főnapon. Pénteken Zoltán Erika egy eredeti retró show-val és az idén Fonogram Magyar Zenei Díjat kapott Rakonczai Imre is színpadra áll majd Monokon. Az EDDA Művek a hamisítatlan koncerthangulatért lesz felelős vasárnap este, őket előzi meg Vastag Csaba és Tóth Vera produkciója.

Napközbeni programokban sem lesz hiány. A rendezők nemcsak a térségben, de országos szinten is kiemelkedő, még az eddigieknél is magasabb színvonalat szeretnének megjelentetni a településre látogató vendégek minél tartalmasabb szórakoztatására. A fesztiválon kizárólag kézműves termékek, ételek és dísztárgyak kapnak helyet. A hagyományok megismerését segítendő a kovácsműhely, kádárműhely, vizsolyi nyomda és számos népi foglalkozást bemutató kézművesek megjelenése is. Jelen lesz kosárfonó, tekenővájó, fazekas, gyékényfonó, hímző, fafaragó, szalmafonó, bútorfestő népi iparművész is a rendezvényen.

ÉM


Az Ottawan lesz a sztárvendég a Monoki Babfesztiválon

Hétvégén lesz a babfesztivál Monokon sztárvendégekkel.Abaújszántó.
BOON.HU


hirdetés