Most Abaújszántón találtak „poros levelet”

Újabb levél érkezett...
Újabb levél érkezett...
Abaújszántó – Ha egy üzlet beindul – mondhatnánk, ha nem tartanánk morbidnak „gyanús fehér poros” levelekkel viccelődni.

Az elmúlt hetekben Szerencsen és Miskolcon két-két alkalommal kellett gyanús boríték miatt felfüggeszteni a postahivatal, illetve a NAV működését. Valamennyi esetben ártalmatlannak bizonyult a borítékok tartalma. Nem csekély munkát adott a boríték küldője a rendőrségnek és a katasztrófavédelem mobil laborjának.

Elfogott feladó

El is fogták a levelek küldésével alaposan gyanúsítható 62 éves szerencsi férfit, aki azon bukott le, hogy feladót jelölt meg a borítékokon és ezen a nyomon rátaláltak a rend­őrök. A bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte „különösen nagy kárt okozó közérdekű üzem működésének megzavarása” bűntett elkövetésének gyanújával. Büntetése akár 5–10 év szabadságvesztés is lehet.

Itt az újabb levél

A katasztrófavédelmi mobil labort hétfő délután Abaújszántóra riasztották, ahol – mint tudomásunkra jutott – a helyi postahivatalban találtak „gyanús fehér port” tartalmazó levelet. Annyi bizonyos, hogy feladójuk nem azonos az előzőekével, mert az azokkal gyanúsított személy előzetes letartóztatásban van a rácsok mögött.

Mentők is

A port tartalmazó gyanús küldemények miatt a katasztrófavédelem kérésére a mentők biztosították az abaújszántói postahivatalnál a helyszínt, végül kiderült, hogy a küldemények nem tartalmaznak káros anyagot.

Az abaújszántói gyanús küldeményekkel kapcsolatban Dojcsák Dávid, a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a helyszínre a katasztrófavédelem mobillaborja vonult ki, a szakemberek megvizsgálták a port, de az eredmény negatív lett.

ÉM-SZB


Feladót írt a borítékra. Ez buktatta le a fehér poros levelek küldőjét
Miskolc - Különösen nagy kárt okozó közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett elkövetésével gyanúsítják azt a szerencsi férfit, akinek a bíróság előzetes letartóztatásáról döntött. Facebookos utalások A megalapozott gyanú szerint a férfi szeptember 13-án, majd másnap is olyan levélborítékot ...

Pénteken reggel ki kellett üríteni a NAV-ot a „gyanús fehér port” tartalmazó boríték miatt
Miskolc, Szerencs - Egy 62 éves szerencsi férfit gyanúsítanak a „fehér poros” levelek küldésével. Mint írtuk, a rendőrség horgára akadt az a 62 éves szerencsi férfi, aki gyanúsítható azzal, hogy ő adta fel azokat a leveleket, amelyek két napon belül kétszer is megakasztották a szerencsi postahiva...

Elkapták a „gyanús fehér poros” levelek borsodi küldőjét
Miskolc, Szerencs - Közérdekű üzem működésének megzavarása lehet a vád a „levélbetyár” ellen. Egy 62 éves szerencsi férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy „gyanús fehér porral” megtöltött borítékot adott fel a múlt héten két alkalommal is a szerencsi postahivatalon keresztül. Alapos a gyanú arra...Abaújszántó.
BOON.HU


hirdetés