Jogsi nélkül, bekábítózva ült a volán mögé az izsófalvi gázoló

Jogsi nélkül, bekábítózva ült a volán mögé az izsófalvi gázoló
Izsófalva, Miskolc – Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult büntetőeljárás a Suzuki vezetője ellen, aki vezetői engedély nélkül, drogos állapotban vezette az autót.

A megalapozott gyanú szerint a balesetben elhunyt férfi október 14-én a hajnali órákban Izsófalván haladt az általa vezetett Mercedes személygépkocsival. Az autó egy kanyarban kisodródott, megcsúszott és a vízelvezető árokban a tetejére borulva állt meg. A jármű vezetője a baleset során az autóból kiesett, a bal oldali sávban az úttesten volt, amikor a Múcsony irányából érkező gyanúsított az általa vezetett Suzuki Swift gépkocsi bal első kerekével elütötte. A gyanúsított azért haladt az úttest menetirány szerinti bal oldalán, mert nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg az autó sebességét és oda átsodródott.

izsofalva1

Kiszakadt a futómű

A Suzuki bal első futóműve kiszakadt a helyéről, így a jármű mintegy 150 métert megtett, majd leállt. A kocsi vezetője nem nyújtott segítséget a sérültnek, hanem a gépkocsiban lévő további utasokkal együtt ismeretlen helyre távozott. A Suzuki sofőrje egyébként vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a baleset előtt kábítószert fogyasztott.

A Mercedest vezető férfi baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

izsofalva2

Elegendő a házi őrizet

Mivel a gázoló a helyszínt elhagyta, és a cselekmény akár 5 évig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, a szökés veszélye továbbra is fennáll. Ennek megelőzése érdekében, valamint a nyomozás zavartalan lefolytatása végett a bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szabad mozgásának korlátozása indokolt. A bíróság a gyanúsított házi őrizetét rendelte el. A férfi a házi őrizet tartama alatt a bíróság által kijelölt lakást engedély nélkül nem hagyhatja el, ha a bíróság által meghatározott magatartási szabályokat megszegi, előzetes letartóztatásba kerülhet.

ÉM-SZB


Fotó: police.hu
Izsófalva - Közúti balesetet szenvedett férfit ütött el Izsófalván egy 21 éves fiatalember egy általa vezetett autóval, aki a gázolást követően segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A rendőrségre 2017. október 14-én a hajnali órákban érkezett bejelentés, hogy 4 óra körül Izsófalván közlekedési ba...

Fotó: Tóth Balázs
Izsófalva - Lehetséges, hogy versenyben vett részt az a Mercedes, amelynek vezetője szombaton hajnalban életét vesztette Izsófalván. A helyszínen szerzett információk szerint legalább két autó haladt Izsófalva felé Rudolftelep irányából. Elöl haladt az angol rendszámú Mercedes. Feltehetően ve...Abaújszántó.
BOON.HU


hirdetés