A boré volt a főszerep Abaújszántón

Akt.:
Színes programok várták a látogatókat
Színes programok várták a látogatókat - © Fotó: Magánarchívum
Abaújszántó – Az Ivó Nap, nevéhez hűen finomabbnál finomabb nedűket kínált a vendégeknek.

Immár 17. alkalommal rendezték meg nemrégiben Abaújszántón az Ivó Napot, Nyitott Pincék Napját. A rendezvényt Sáfián Ádám polgármester és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Öt helyszínen

– Minden évben kicsit többet szeretnénk nyújtani a szórakozni vágyóknak, így idén már öt helyszínen vártuk a kilátogató vendégeket – mondta el lapunknak Gyöngyössy Andrea, az abaújszántói Petőfi Sándor Művelődési Ház vezetője. – Különleges attrakció volt a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár fegyverzettechnikai-, gépjárműtechnikai- és dinamikus harcászati bemutatója. A gyermekudvaron sem unatkozhattak a kicsik, hiszen Gulliver játszótér, bábszínház, krétafal és vidámpark egyaránt várta a gyerekeket. A borudvarban bor- és csokikóstoló, szőlészeti és építészeti előadások várták az érdeklődőket. A pincéknél hagyományosan kisebb zenei koncertek teremtettek jó hangulatot: Pély Barna, Náray Erika, az Agyagbanda, a Ciráda. A két nagyszínpadon pedig igazi sztárokkal találkozhatott a nagyérdemű. A Kőrösi parti szabadtéri színpadon Novák Zoltán és a Hangár Zenekar vendégei voltak: Újvári Marika, Gabriel és Donka Niki valamint a Desperado. A Dísztér színpadán pedig a Dopping és a New Level Empire után a napot a Hooligans együttes fergeteges koncertje zárta.

Mindezek mellett természetesen a nap főszerepét a finomabbnál finomabb hegyaljai borok töltötték be. Jövő májusban újra találkozunk!

ÉMAbaújszántó.
BOON.HU


hirdetés