Abaújszántó hírei

2011.05.01. 17:15

Verés vagy verekedés a tállyai hivatalban

<p>Tállya - Egy vaddisznótelep miatt vált feszültté a viszony.</p>

Pénteken a kora esti órákban, a képviselő-testületi ülés után összetűzésbe keveredett két nővel Osika József, Tállya polgármestere – a történetet az ő szemszögéből ismerjük. A polgármester elmondta: a két asszony azután érkezett a polgármesteri hivatalba, hogy a pénteki testületi ülés véget ért, és kérte a jegyzőkönyvet. A már a kocsijánál tartózkodó polgármester azt mondta nekik, amint a hangfelvétel alapján elkészül a jegyzőkönyv, megkaphatják, a hölgyek azonban bementek a hivatal épületébe, ahol már csak a titkárnő tartózkodott. A polgármester őt féltve visszatért az épületbe, és távozásra szólította fel a két asszonyt, akik elmondása szerint ezt követően legalább húsz percen belül bántalmazták. A később kikért látlelet szerint rúgások tucatjai érték a lábát, karmolások nyomai vannak az arca baloldalán, a karján. Az incidens után nem sokkal a rendőrség is megjelent, Osika József szerint a két asszony hívta ki őket, mondván, mindkettőjüket megpofozta a polgármester, aki viszont azt állította, csupán egyikük karját fogta meg, amikor már percek óta rúgták, pofozták.

Dobi Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől úgy tudjuk,.miután a rendőrök rögzítették a két nő által elmondottakat, bementek a hivatalba, hogy a polgármesterrel is beszéljenek. Az általa elmondottak és a rajta található külsérelmi nyomok alapján az ő bántalmazása is felmerült. A hölgyek könnyű testi sértés miatt tettek feljelentést, ám ez enyhébb bűncselekmény, mint a hivatalos személy elleni erőszak – a polgármestert hivatalában megverni ebbe a kategóriába tartozik –, ezért ez utóbbi címen indult eljárásnak kell tisztáznia, mi is történt valójában péntek este a hivatalban.

Osika Józseftől úgy tudjuk, a két hölgy egy vaddisznótelepet üzemeltet a Tállyához tartozó, kb. 150 lelkes Bányatelepen. A polgármester kezdetben maga is támogatta a vaddisznászat létrehozását, azonban ott már száz körüli állat él, a disznózaj, a szagok és a patkányok miatt a telep lakói panaszt tettek, ezért a testület bezárásra ítélte a vaddisznótelepet. A határozat ellen a két hölgy bírósághoz is fordult, Osika József elmondása szerint már ott is jogerősen helyben hagyták a testületi döntést. A két hölgy most írt egy levelet az egyik képviselőnek, ezt a pénteki ülésen tárgyalta meg a testület, majd újra elutasította a vaddisznótelepet.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!