A zuhanyzóban nincs kamera

Debrecen – Volt-e már konkrét „haszna” a kameráknak az uszodában, kellett-e például szekrényfeltörés miatt igénybe venni a felvételeket? – kérdeztük Tóth Sándortól, a Debreceni Sportuszoda Kft. ügyvezetőjétől.

Azt mondta: „a kamerarendszerrel a Debreceni Sportuszoda nyilvános tereiben a rendeltetésszerű használatot lehet ellenőrizni, amely alapján eltérő használat esetén lehetőség van a vendégek figyelmeztetésére. A kamerarendszernek köszönhetően szekrényfeltörés még nem fordult elő. A felvételeket a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezelik.”

Érdeklődtünk továbbá, tett-e már bárki is panaszt amiatt, hogy a zuhanyzótól az öltözőfülkéig kamerákkal figyelik a sokszor csak egy szál törülközőkben lévő embereket. Mint megtudtuk, nem. A sportuszodában üzemi területen (gépház lejárat, lift) és kizárólag azokban a nyilvános terekben vannak kamerák elhelyezve, amelyeket a vendégek közösen használnak.

Vendégpanasz a térfigyeléssel kapcsolatban még nem érkezett. 33 műszer figyel összesen a kültéren és a belső nyilvános helyeken, így például a koedukált öltözőterekben; az öltözőfülkében, a zuhanyzóban és a wc-ben azonban nincs kamera.

Érdeklődtünk továbbá, mennyibe került a térfigyelőrendszer kiépítése, és mekkora stábbal dolgoznak, ám erről csak annyit hallhattunk: a rendszer kiépítése a beruházás része volt, a biztonsági személyzet pedig 24 órában monitoron figyeli a kamerák képét.