A Zsindelyesnek is jutott aranyérem

Papp József
Papp József
Taroltak a magyar pálinkák az osztrák versenyen.

Taroltak a magyar pálinkák az ausztriai Kufsteinben a napokban megrendezett Destillata 2007 nemzetközi párlatversenyen. Nyolc ország 169 pálinkafőzdéje versengett a 16. alkalommal megrendezett kufsteini szeszesital-tornán, s a magyarok 9 aranyérmet gyűjtöttek be.

A magyar aranyérmek közül egy szépen csillogogó medál az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzdének is jutott. Mint Papp József, a pálinkafőzdét üzemeltető Kaiser 2000 Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hat termékkel neveztek be az ausztriai „pálinka-Európa Bajnokságra”, s négy ital helyezést is szerzett. Aranyérmes lett a vadkörte, bronzot hozott haza a sárgamuskotályos törkölypálinka, a vadalma és a meggy.
– Komoly eredménynek érzem az Ausztriában elért sikereket. Ez a siker csak megerősíti az elmúlt évi versenyeredményeket, hogy minőségi italaink megállják a helyüket nemcsak Magyarországon, hanem Európában is.

A sárga muskotályost a régi kisüsti berendezéssel állítottuk elő, vagyis a minőségi pálinkagyártást nem lehet a gépek korára fogni: a gyümölcs milyensége, a cefrézés a fontos tényező a jó minőség előállításában – összegezte a tapasztalatokat Papp József.
Hazánkban legközelebb éprilis 20. és 22. között Gyulán, a nemzetközi kisüstifesztiválon – illetve annak részeként a XV. Országos Pálinkaversenyen – mérik össze majd minőségi termékeiket a főzdések.

– M. Magyar László –