Friss hírek

2010.07.22. 15:57

Ingyenes jogsegély az árvízkárosultaknak

<p>Mi a kárbejelentés menete, hogyan intézzék a kárszemlét, milyen jogaik vannak és milyen dokumentumokat kell kitölteni- egyebek mellett ezekre a kérdésekre adnak választ jogászok az árvízkárosultaknak az ingyenes jogsegély tanácsadáson- mondta a Független Hírügynökségnek Szabó György, a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. vezérigazgatója. Az országos tanácsadó sorozat első állomása július 29-30-án Borsod-Abaúj-Zemplén megye három legérintettebb települése lesz.</p>

Július 29-én Ónodon és Felsőzsolcán, 30-án pedig Szikszón fordulhatnak a szakemberekhez az árvízkárosultak. Megtudhatják például, hogy az árvíz után mi a kárbejelentés menete, hogyan intézzék a kárszemlét, milyen dokumentumokat és formanyomtatványokat kell használni, milyen jogaik vannak, és hogyan érvényesíthetik azokat.

Arról is lesz szó, hogy mit tehetnek a károsultak, ha előzetesen nem volt biztosításuk, milyen megoldások állnak rendelkezésükre, amennyiben hitellel terhelt az ingatlan, mely szabályok vonatkoznak a kötelező bontásra, mi a teendő, amennyiben gépjárműben okozott kárt az árvíz, és milyen közegészségügyi szabályokat kell alkalmazni a szükséghelyzetben. Az általános tájékoztatás után arra is lehetőséget kapnak az érdeklődők, hogy személyes történeteikkel kapcsolatban tegyék fel kérdéseiket a jogi tanácsadóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!