A Zemplén mindig várni fog

A Zemplén mindig várni fog

A kezdeti nehézségek után úgy érzem, hogy az izgalmas és kiélezett bajnoksághoz méltó zárófutamot sikerült megszerveznünk a Zemplénben – értékelt Jacsó Tibor.

A verseny után többen is megkérdezték, hogy visszajövünk-e jövőre is. Nagyon szeretnénk, ám ahhoz az is kellene, hogy ne csak a zempléni régióban lakók ismerjék fel azt a tényt, hogy a ralisportnak köszönhetően kitoljuk az idegenforgalmi szezont. Ha az illetékesek is felismernék végre, hogy ennek a területnek az idegenforgalom lehet az egyik kiugrási lehetősége, akkor biztosabbat tudnék mondani a versennyel kapcsolatban. Személy szerint bízom benne, hogy jövőre is visszamegyünk a Zemplénbe! – mondta a a hétvégén Tokajban befejeződött 5. iris.hu Zemplén Rally főszervezője.

Kivetítő, webkamera, fotódömping

A szurkolók is pozitívan “nyilatkoztak” az idei utolsó versennyel kapcsolatban, hiszen a legszerényebb becslések szerint is több, mint 100 ezer ember látogatott el az 5. iris.hu Zemplén Rally rendezvényeire péntektől vasárnapig.

A szervezők és partnereik pedig a ralisport bizottság segítségével mindent megtettek a szurkolók maradéktalan kiszolgálásának érdekében. Elég csak a kültéri óriáskivetítőre, vagy éppen arra gondolni, hogy az interneten (www.duen.hu) egy, a tokaji főtéren elhelyezett webkamerán keresztül a szombati események és a másnap lezajlott díjkiosztót is “élőben” láthatták az érdeklődők. Ugyanakkor a Borsod Online gondozásában folyamatosan frissül(t) a viadal hivatalos weboldala (http://zemplenrally.boon.hu) is, ahol a hírek mellett több száz fotó is megtekinthető a bajnokavató futamról.

2006: visszavágók

És, hogy mi lesz a honi ralipályákon jövőre? A leginkább kiélezett bajnoki esztendő után valószínűleg jövőre sem adják alább a csapatok és a pilóták. Már csak azért sem, mert a pletykák szerint a hétszeres bajnok Janika egy Peugeot 307 WRC-vel próbálja megvédeni címét, míg a tavalyi bajnok Turi Tamás egy Skoda Fabia WRC-t kormányozva vághat vissza. Ehhez persze lesz egy-két szava az idei bronzérmes Spitzmüller, Kazár párosnak, no meg Benik Balázsnak is.

JLITovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek