A Wizz Air 6 millió utast szállított 2004-es indulása óta

A Wizz Air diszkont légitársaság tavaly megduplázta addigi utasai számát és több mint 3 millió embert szállított 2006-ban – közölte a társaság kedden. A 6 milliomodik utast néhány nappal ezelőtt regisztrálták, és számításaik szerint a 7 milliót júniusra érik el. A társaság tervei szerint évente 8 új géppel bővítik a flottájukat, amely 2012-re 53 Airbus A320-ból áll majd.

A 180 üléses A320-as gépek listaára 45 millió amerikai dollár, de a Wizz Air a gyártóval kötött megállpoadása alapján ennél olcsóbban jut a repülőkhöz.

Budapestről az első Wizz Air-járat 2004 júniusában szállt fel. Az azóta eltelt időszakban folyamatosan, és jelentősen nőtt a Ferihegy 1-ről elérhető úticélok száma. A romániai terjeszkedésnek köszönthetően már Marosvásárhelyre és Bukarestbe is indítottak járatokat. A Wizz Air erre az évre 15% növekedést tervez és számításaik szerint 700 ezer utast visz el magyarországi járatain – olvasható a cég közleményében.

A társaságot nagyon rosszul érintik a ferihegyi sztrájkok, de a veszetségek pontos mértékét nem tudta megmondani a kommunikációs igazgató. Kázmér Natasa szerint az egyik legnagyobb probléma a sztrájkokkal az, hogy csak a kezdete előtt két órával jelzik a munkabeszüntetést, ezáltal tervezhetetlené válik az érintett időszak. Ráadásul a sztrájk a vis-major kategóriába esik, így kártérítés sem jár utána – tette hozzá.