A vöröskereszt 4100 hátrányos helyzetű diáknak juttat nyelvkönyveket

Budapest, 2012. október 9., kedd (MTI) – A Nyelvvel-Lélekkel nyelvkönyvgyűjtő karitatív program keretében összesen 4100 hátrányos helyzetű diák juthat nyelvkönyvekhez. Az első könyvcsomagot kedden vették át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szemere település Általános Iskolájának diákjai a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságán.

A Lector fordítóiroda és a Magyar Vöröskereszt májusban indította el a nyelvkönyvgyűjtő programot, amelynek célja, hogy idegen nyelvű oktatási anyagokhoz juttassa azokat a rászoruló, rossz anyagi körülmények között élő gyermekeket, akiknek a könyvek beszerzése problémát okoz.

Az akció során összesen 6878 darab könyv gyűlt össze az adományozók segítségének köszönhetően, az első könyvcsomagot kedden Kardos István főigazgató és Kepes András, író, az akció nagykövete adták át az elsőként jelentkező iskola diákjainak.

„A Magyar Vöröskereszt minden olyan kezdeményezést támogat, amely a nemzetek közötti kommunikációt segíti, hiszen egy 187 országot felölelő nemzetközi szervezet tagja vagyunk. A Magyar Vöröskereszt igyekszik mindig a legrászorulóbb réteget támogatni, így különösen fontos számunkra, hogy a Nyelvvel-Lélekkel akciónak köszönhetően megkönnyítjük a hátrányos helyzetben élők nyelvtanulását” – hangsúlyozta Kardos István.

Kepes András egy angol nyelvtörővel nevettette meg a gyerekeket és hangsúlyozta: „nyelveket beszélni fantasztikus dolog. Utat nyit más kultúrák felé, megmutatja, hogy mennyire fontos odafigyelni egymásra”.

Összesen 31 jelentkezési lap érkezett be az ország különböző részeiről a támogatást igénylő iskoláktól, amelyek a gyűjtésnek köszönhetően főleg német és angol nyelvű tankönyveket kapnak. Az adományokat a programot támogató gépjármű- és flottakezelő vállalat juttatja el az érintett iskolákba.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek