A vonatok 2 órát is késhetnek a keleti országrészben

Illusztráció
Illusztráció - © Forrás: iho
Borsod-Abaúj-Zemplén – Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között hóátfúvás miatt ideiglenesen mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés.

A keleti országrészben 30-90, esetenként 90-120 perccel hosszabb a menetidő. A Budapest–Hatvan–Miskolc, A Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony és a Budapest–Szolnok–Békéscsaba vonalak a leginkább érintettek, de a csatlakozó szakaszokon is jelentősen nőttek az eljutási idők. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a váltók megtisztításán és a műszaki berendezések helyreállításán.

A havazás és a jegesedés felsővezetéki, illetve váltó működési hibákat okoz, ezért Kelet-Magyarország vasútvonalain 30-70 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a személyszállító vonatok. Az arra utazók óvatosan közelítsék meg a vonatokat, fel- és leszállásnál pedig fokozottan ügyeljenek saját és utastársaik biztonságára.

Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), a Vonatinfó alkalmazásban, illetve információt kaphatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

A kialakult helyzet miatt az utasok megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

– Mávinform –


Illusztráció
Budapest - A havazás és a jegesedés felsővezetéki, illetve váltóműködési hibákat okoz, ezért Kelet-Magyarország vasútvonalain 30-90 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a személyszállító vonatok - közölte vasárnap reggel a Mávinform. Az utazók az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a MÁV-csop...