Friss hírek

2009.05.18. 11:02

KSH: nőtt az építőipari termelés márciusban

<p>Idén márciusban 3, 5 százalékkal nőtt az építőipari termelés itthon tavaly márciushoz képest - közölte hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 2009 első három hónapjában 4, 1 százalékkal kisebb volt a termelés az egy évvel korábbinál ebben a szektorban. Szezonálisan kiigazítva a termelés márciusban 5 százalékkal haladta meg az előző havit. Az építőipar termelői árai 2009 első negyedévében 4, 8 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest - derül ki a KSH adataiból.</p>

Az építőipar egyes ágazati közül az épületek építésénél 13, 2 százalékos bővülést mutat a statisztika márciusban tavaly márciushoz képest. Más építményeknél, például utaknál, vezetékeknél 21, 2 százalékos a bővülés ugyanebben az időszakban. A speciális szaképítések teszik ki az építőipari termelés körülbelül felét - itt a termelés valamivel több mint 10 százalékkal visszaesett márciusban az egy évvel korábbi mértékhez viszonyítva a KSH szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!