A víz (szikszói) szövetsége

Akt.:
A víz (szikszói) szövetsége
© Fotó: Bujdos Tibor
Szikszó – 15 kilométer hosszú új vízvezeték-hálózat segíti a HELL cégcsoport termelését.

Közel 1 milliárd forint összértékű vízvezeték-beruházást valósított meg az Északmagyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Zrt. a Szikszói járásban, ami lehetővé teszi a HELL cégcsoport további fejlesztéseit.

Kiemelt partnerség

– Az ÉRV új alapokra helyezi kapcsolatait partnereivel, kiváló együttműködést alakít ki, hiszen csak a kölcsönösen előnyös kapcsolatok lehetnek hosszú távon működőképesek.

Társaságunk éppen ezért arra törekszik, hogy megismerje a felhasználók igényeit, és maximálisan megfeleljen azoknak.

Mindezt az 1200 fős kollektíva a szektorban eltöltött 17 ezer évnyi tapasztalata alapozza meg – hangsúlyozta Bakondi György Patrik, a társaság vezérigazgatója a tegnapi avatóünnepségen.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Hozzátette: az ÉRV számára a HELL cégcsoport kiemelt partner, s mivel a következő években további jelentős beruházásokat terveznek a szikszói telephelyen, ehhez, valamint a környező térség fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű víz álljon rendelkezésre.

A víz szövetsége ez – fogalmazott a vezérigazgató.

Ezt erősítette meg Tarsoly Elemér, a HELL ENERGY Magyarország Kft. projekt­igazgatója, aki elmondta: az elmúlt időszak beruházásait követően a cégcsoport 30 milliárd forintból építi fel az év végéig az 1,2 milliárd darab éves kapacitású alumínium­italdoboz-gyárát, mely az ország első ilyen gyára lesz.

Eddig azonban nem volt olyan kapacitású távvezeték, amely képes lett volna a cégcsoport megnövekedő termeléséhez szükséges víz szállítására.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

A most megépült, 15 kilométer hosszú vízvezeték-hálózat révén nemcsak a vállalat gyár­területére és a környékre, de más ipari parkokhoz is megfelelő mennyiségű és minőségű víz érkezhet a jövőben.
Riz Gábor országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy egy olyan eseményen vehet részt, amely jól bizonyítja, hogy megyénk gazdasága is egyre jobban teljesít.

A fejlődés nem áll meg

Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízottja azt emelte ki, hogy a térségben sorra valósulnak meg a beruházások.

Mint mondta, mesebeli dolgok történnek Szikszón, hiszen senki nem gondolta volna több mint tíz évvel ezelőtt, hogy ilyen fejlődésnek lehetünk majd szemtanúi.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

És a fejlődés nem áll meg – ezt segíti elő a mai átadás is – tette hozzá Demeter Ervin, aki Antoine de Saint-Exupéry szavait idézte beszédében: „Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.”

A beruházás főbb pontjai

A projekt tervezése és előkészítése – a kormány döntése alapján – kiemelten kezelendő beruházásként 2016 júniusában indult, az első kapavágás pedig idén januárban történt. A projekt során 15 500 folyóméter távvezeték, két darab, egyenként ezer m3 kapacitású vasbeton víztároló medence és egy nyomásfokozó gépház épült.

– ÉM-UM –
hirdetés


hirdet�s