A viselhető technológia lesz az új trend a munkahelyeken

Akt.:
A viselhető technológia lesz az új trend a munkahelyeken
A Samsung szerint az okosórák, okosszemüvegek és társaik olyanok lehetnek 2015-ben, mint amilyenek a válltömések voltak a ’80-as években.

Tehát aki nem visel ilyet, az lemarad, kinézik, megszólják. Vele majd senki nem akar egy projekten dolgozni. Vele soha senki sem fog ebédelni menni, egyedül fog ülni az asztalnál. Szomorú sors, igaz? Gyorsan vegyen a valami hordható ketyerét, ha nem szeretne így járni. A lényeg, hogy az okosóra státuszszimbólum lesz és professzionalizmus jele.

A cég felvázolta azt az 5 pontot, ami szerintük trendi lehet a következő évben, és egyértelműen a viselhető technológia vezette a listát. Felkerült még a rugalmas munkabeosztás, a virtuális valóság, az okos otthon és az iskolai programozás-oktatás is. Utóbbi nagyon fontos, a Samsung szerint minden gyerek, aki a következő 12 hónapban születik, az iskolában már tananyagként fogja tanulni a programozást. New York városban már el is kezdték a tesztet, 8 iskolában oktatják ezt az új (de rendkívül hasznos) tantárgyat. Itt jön képbe egyébként a játékipar is: kifejlesztettek egy olyan teknősrobotot, ami már 3 évek korban képes megtanítani a programozás alapjait.

A Samsung hisz abban, hogy az okos otthonok létrehozása még csak az első lépés. Hamarosan ugyanis az összes otthonunkban található termék rá lesz kötve az internetre. Minden mindennel kommunikálni fog. Ez reméljük, nem úgy sül el, mint az egyik sci-fi filmben, amikor egy ilyen ház foglyul ejtette a családot, mert arra programozták, hogy mindentől megvédje őket.