A virtuális gazdi sosem marad kedvenc nélkül Miskolcon

Akt.:
A virtuális gazdi sosem marad kedvenc nélkül Miskolcon
© Illusztráció
Miskolc – Az alapítvány munkájának köszönhető, hogy egy éve nincs altatás a gyepmesteri telepen.

A Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány évek óta azon dolgozik, hogy a Miskolci Állategészségügyi Telep állatainak gazdát találjon. 2016 januárja óta a szervezet egyedüliként végzi ezt a feladatot, aminek eredményeként már egy éve nincs altatás a gyepmesteri telepen. A háromnapos sörfesztiválon is képviseltették magukat önkénteseik segítségével, hogy a legújabb virtuális örökbefogadó programot népszerűsítsék – tudtuk meg Puskás Ildikótól, az alapítvány tagjától.

Részt vesz az eb életében

– A programot azoknak ajánljuk, akik segíteni szeretnék a Miskolci Állategészségügyi Telep kutyáit, de nem tudják őket a saját otthonukban örökbe fogadni. Az állatkertek mintájára nálunk is lehetőség nyílik anyagilag hozzájárulni egy-egy eb gondozásához. Ez azt jelenti, hogy havonta bizonyos összeggel, amit a virtuális gazdi határoz meg, támogathatja a kutyát. Ebből tervezzük meg a segítővel közösen, hogy mit szeretnénk beszerezni az állatnak. Például fedezzük belőle a féregtelenítést, vagy ha a kutya szőrzete igényli, akkor a fürdetést és a kutyakozmetikát. Ezenkívül, ha valamilyen betegsége van, akkor vitamint, gyógyszert biztosítunk számára. Minden gazdikereső kutyust meghirdettünk a virtuális örökbefogadók felé is, és úgy tűnik, a kezdeményezés eddig pozitív visszhangra talált.

Nyílt napokon

Jelenleg az önkéntes csapatunkat szeretnénk még bővíteni, akik ehhez hasonló rendezvényeken és a menhely nyílt napjain tudnak bekapcsolódni az alapítvány életébe – foglalta össze Puskás Ildikó.

ÉM-DA