Friss hírek

2009.09.29. 20:32

A Ma Reggel címû mûsor lesz látható továbbra is reggel a köztévében

<p>A Magyar Televízió szerint jogszabályba ütközik az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnökségének hétfõi határozata, amely a Nap-kelte címû mûsor visszaállítására kötelezi a köztévét. Továbbra is a saját gyártású Ma Reggel címû mûsort lehet majd látni reggelente az MTV-n - közölte kedden a Magyar Televízió.</p>

A Ma Reggel címû mûsort hétfõn reggel lehetett elõször látni az MTV-n a Nap-kelte helyett. Ennek oka, hogy a televízió még múlt pénteken értesítette a külsõ gyártású Nap-kelte és a Nap-nyugta producerét - Gyárfás Tamást - arról, hogy a céggel jövõ december végéig érvényben lévõ szerzõdés teljesítése lehetetlenné vált. Ezt - egyebek mellett - azzal magyarázták, hogy az MTV forráshiányos helyzetbe került, ami csak a kiadások radikális csökkentésével és a bevételek növelésével kezelhetõ. Az MTV bevételeit növelheti a reklámokból befolyó összeg, ami addig a Nap-kelte, ezentúl viszont már az új reggeli mûsor adásidejéhez kapcsolódik.

Az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnöksége hétfõ este döntött úgy, hogy érvényesnek tekinti a Nap-kelte szerzõdését. A testület szerint jogszabályba ütközik az az eljárás, ahogy Medveczky Balázs ügyvezetõ alelnök felmondta a Nap-kelte szerzõdését. Hozzátették: a dokumentum a kuratórium jóváhagyásával jött létre, így a kuratórium nélkül a szerzõdést egyoldalúan nem mondhatja fel az elnökség.

Az MTV kedd esti közleménye szerint ugyanakkor a kuratóriumi határozata jogszabályba ütközik, így jogszabályba ütközik "az eredeti állapot helyreállítására" vonatkozó felszólítás is. Véleményük szerint a testületnek nem volt és nincs hatásköre arra, hogy szerzõdések érvényességérõl és a köztévé mûsorstruktúrájának meghatározásáról döntsön, különös tekintettel arra, hogy a médiatörvény kifejezetten megtiltja a tulajdonosi testület számára a mûsorszerkezet meghatározását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!