A villamost ütlegelte a részeg nő Miskolcon

Önmagából kivetkőzve ordítozva ütlegelni kezdte a megállóban álló villamost egy erősen ittas 29 éves miskolci nő szerda késő este. Megbilincselve, rendőrök vezették el.

Szerda kora este a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei megbilincseltek, majd előállítottak egy ittas állapotban lévő, 29 éves helyi lakos nőt, aki – mások megbotránkozását és riadalmát kiváltva – önmagából kivetkőzve ordítozva ütlegelni kezdte a megállóban álló villamost.

Az ügy előzményei közé tartozik, hogy a három kiskorú gyermekével együtt utazó, láthatóan erősen ittas állapotban lévő nő már a 2-es villamoson az utasokat zavarva hangosan ordibált. A Gyula utcai kereszteződésnél a tömegközlekedési eszköz vezetője a garázda nőt felszólította, hogy szálljon le a villamosról, aki ennek eleget is tett. A járművet elhagyva a megállóban azonban neki esett a villamosnak, hogy vélt vagy valós sérelmein elégtételt vegyen.

A garázda nő a kiérkező és vele szemben intézkedő rendőröket és a járókelőket is hangosan szidalmazta, majd miután a felszólítás ellenére továbbfolytatta a szabálysértést ezért vele szemben előzetes figyelmeztetést követően a járőrök bilincset alkalmaztak, majd előállították a rendőrkapitányság fogdájába. Az előállított három kiskorú gyermekét nagykorú hozzátartozójuknak a rendőrök sérülés és panaszmentesen átadták.

Az eset során a tömegközlekedési eszközben kár nem keletkezett, az eljárás alá vont személlyel szemben a rendőrök garázdaság szabálysértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást kezdeményeznek a helyi bíróságon. Minderről dr. Gaskó Bertalan arendőr őrnagy,  megyei rendőr-főkapitányság irodavezetője számolt be.