A világűr titkait lehet megfejteni mától a Mezőgazdasági Múzeumban

” A világűr” címmel interaktív játékkal összekötött kiállítás nyílt szombaton Budapesten, a Mezőgazdasági Múzeumban. A Napot, a Holdat és a Tejutat mutatják be különböző termekben, de egyéb titkokra is fény derülhet a rejtélyek termében. A tárlat október közepéig tart nyitva.

A szombaton nyílt kiállításon különleges fényekkel megvilágított hatalmas szobrokkal, képekkel próbálják leegyszerűsíteni a felfoghatatlan erőket, méreteket és erőket. A kiállítás középponjában a Naprendszer áll. A termekben meg lehet nézni a Napot, a Holdat, a Tejútrendszert. A bolygók, csillagok, csillagképek szemmagasságban vannak elhelyezve, és az elsötétített termekben különleges fényekkel világítják meg őket. A rejtélyek termében pedig olyan dolgokat modelleznek mint például a tér-idő kapcsolat. Filmeket is vetítenek, hogy még színesebbé és érthetőbbé tegyék a jelenségeket – mondta el a Független Hírügynökségnek Huth Anna szervező.

Elsősorban gyerekes családokra számítanak a szervezők, ezért egy játékot is indítanak. Mindegyik alakzathoz kapcsolódik majd egy-egy kérdés, és a helyesen válaszolók az izgalmas “űrutazás” végén jutalmat kapnak. A szervezők naponta 1500 látogatóra számítanak az október 14-én záró tárlatra.

A kiállítás apropóját az adja, hogy október 4-én lesz 50 éve, hogy sikerült átlépni a sztratoszférát, és fellőni az első mesterséges holdat, a Szputnyik 1-et.