Jótékony farsang

2020.03.03. 16:30

A református templom kerítésére gyűjtöttek

Jótékonysággal egybekötött farsangi mulatságot tartottak nemrégiben Kánón.

Novák Krisztina

Forrás: ÉM

Korábban, ezen a néhány száz lelket számláló kistelepülésen, a község önkormányzata és a helyi református egyház költségvetési forrásai el voltak választva egymástól. Így alakulhatott ki az a helyzet, hogy a helyi református templom kerítése már egy felújítással sem volt megmenthető, új kerítésre várt.

Igazi, összetartó közösség

Mivel közeledett a farsangi időszak, az önkormányzat, valamint az egyház összefogott és jótékonysági farsangi batyubált rendezett – tudtuk meg Bokros Lajostól, Kánó polgármesterétől. Ez azt jelentette, hogy kötelező belépőjegy nem volt, viszont aki szerette volna támogatni a református egyházat, az vásárolhatott ún. támogatói jegyet, ami ezer forintba került. Árultak továbbá tombolajegyeket is, és összesen 248 000 forintot sikerült összegyűjteniük a templomkerítésre.

A programról is az önkormányzat gondoskodott, és a polgármester rögtönzött köszöntőbeszédében Szabó Péter református lelkész áldását kérte a mulatságra. Délután öt órakor kezdődött a gyerekek álarcos felvonulása, majd a Pepe és Virág bohóc bábcsoport szórakoztatta a kicsiket, a felnőtteknek pedig az élő zenét, este nyolctól hajnali fél ötig, a rudabányai Sipos Péter szolgáltatta. A helyi kultúrházban hatvanan voltak, ezért nyugodtan kiírhatták volna az ajtóra, hogy a helyiség megtelt. Senki sem volt szomjas vagy éhes, a tombolára sok magánszemély és helyi vállalkozó ajánlott fel nyereményeket, így senki sem tért haza üres kézzel.

(A borítóképen: Mindenki jól érezte magát a farsangon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában