A világhálón már létezik Miskolc keleti ipari parkja

A Takatánál villámgyors építkezést láthattunk
A Takatánál villámgyors építkezést láthattunk
Miskolc – Az új ipari park helyét már kijelölte a város, de másképp is készülnek a működtetésre.

Több domainnevet is vásárolt a közelmúltban a Miskolc Holding Zrt. Mindegyik – az egyik domainfigyelő oldal szerint – a közeljövőben épülő keleti ipari parkhoz köthető. Ahhoz, amelynek szükségességét Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be – több más projekttel együtt – még tavalyi miskolci látogatásán. A kormányfő akkor azt is mondta, ezer hektár lesz az ipari park és állami támogatással valósulhat meg. Azóta már ki is jelölte a város ezt a területet, és a korábbi közgyűlési ülésen változtatási tilalmat vezetett be rá. Most még több tulajdonosa van az ezerhektáros résznek, de úgy tudjuk, piaci alapon vásárolják fel a telkeket, a vételárat pedig az állam fizeti.

Árában

De ez még a jövő, a jelen az, hogy megvannak a keleti ipari parkhoz köthető domainnevek: industrialpark-miskolceast.hu, miskolceastindustrialpark.hu, miskolckeletiiparipark.hu, miskolckeletiiparterulet.hu.

A Miskolc Holdingot arról kérdeztük, miért volt szükség ezek megvásárlására.

„A domainneveket sokan továbbértékesítési céllal vásárolják, ezért fontos, hogy olyan neveket, amelyekre szükség van, az adott cég vagy vállalat vásároljon meg. Ilyenkor még pár ezer forintért, árában hozzá lehet jutni egy-egy domainnévhez, ha mástól kell megvásárolni, sokkal rosszabb a helyzet, és még az is elképzelhető, hogy nem is akarja eladni. Így ez a tevékenység egy hosszú távú üzletpolitika része, és ennek megfelelő diszkrécióval kezeli minden cég, illetve vállalat” – tudtuk meg Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs igazgatójától.

ÉM-NSZR


Hallotta?

Martinkertváros, Hejőcsaba és Szirma között jelölték ki az ezerhektáros területet. Ez akkora, hogy négy Mercedes gyár, vagy húsz Bosch, esetleg harminc Takata-méretű üzem férhet el rajta.

Úgy tudjuk, a nagy kiterjedésű, új gazdasági területek telkei nem egy ütemben, hanem időben elhúzódva, a beruházni kívánók érkezésével épülnek majd be.


Megvan, hol lesz az ezerhektáros ipari park Miskolcon

Miskolc – Kijelölték az ezerhektáros miskolci ipari park területét, és változtatási tilalmat vezettek be rá.


Akár 30 Takata is épülhetne az új ipari parkba. És milyen lesz?

Miskolc – Orbán Viktor miniszterelnök tavaly tavasszal jelentette be Miskolcon, hogy a kormány támogatja egy ezerhektáros ipari park kialakítását a megyeszékhelyen. Ezután nagy csend következett, senki nem nyilatkozott arról, hogy mégis, hol tudna a város kialakítani egy ekkora területet.


“Visszahoztuk a lehetőséget az ezer hektárral magunknak”

Miskolc – A szakember szerint jó terület a tervezett ipari parké, de hiba, hogy nem korábban vette meg a város.


Új ipari park: tíz év alatt tízezer új munkahelyet ígér Miskolc

Miskolc – „Folyamatos az érdeklődés a hazai és külföldi befektetők részéről, már az új iparterületnek is híre ment.”


Új ipari park Miskolcon – “Versenyképes bér kellene”

Miskolc – „A problémák megoldása összetett feladat, összehangolt munkára van szükség.”


Új ipari park Miskolcon – Befektetők? Nincs sor…

Miskolc, Felsőzsolca – Kevés a szakember és a közmunkaprogram is hátráltatja a munkaerő-toborzást, vallják a vállalkozók.


Új ipari park Miskolcon – Környéken élők: van, aki örül, van, aki nem

Miskolc – Miskolc új ipari park­ja Martinkertváros, Hejőcsaba és Szirma környékén lesz.