A világ legnagyobb szappana

A világ legnagyobb szappana
Moszkva  (MTI) – A világ legnagyobb szappanát főzték az ukrajnai Szevasztopolban, a szappanfőzők fesztiváljának első napján: az egyetlen darab szappan 53 kilogrammot nyom, 2 méter hosszú, és 84 centiméter széles.

Már be is került az Ukrajnai Rekordok Könyvébe, és a hétvégén, amikor a város fennállásának 228. évfordulóját ünneplik, közszemlére teszik a tengerparti sétányon.  
    A mester, aki főzte, Irina Szoldatova egyben a fesztivál szervezője is. Mint az orosz Interfax hírügynökségnek elmondta, célja az volt, hogy összegyűjtse a szappanfőzőket, és lehetőséget nyújtson a tapasztalatcserére, mivel a mesterség egyre népszerűbb, és egyre többen űzik.
    A háromnapos fesztiválon Ukrajna minden sarkából 30 szappanfőző vesz részt, de Szoldatova úgy vélte, talán a külföldi kollégáknak is érdemes lenne legközelebb eljönni.
    A fesztiválon versenyt is rendeznek, és díjakat adnak ki egyebek között a legszebb, a leghasznosabb és a legkreatívabb szappanalkotásnak.
    A házi főzésű szappanok többnyire nemcsak természetes anyagokból készülnek és látványosan szépek, hanem számos más tulajdonságuknál fogva is jobbak a legtöbb ipari gyártású szappannál: például nem olvadoznak a vizes szappantartóban.