A világ legnagyobb kókuszkórusát vezették a Monty Python tagjai

Több mint 5500 ember gyűlt össze a londoni Trafalgar téren hétfő este, hogy a legendás Monty Python két tagjának vezetésével megdöntsék a kókuszdióval zenélés világcsúcsát, számolt be róla kedden a brit ITV. A “kókuszkórus” a Brian élete című film végén felcsendülő Always Look on the Bright Side of Life című dalt adta elő, ezzel megdöntve az eddigi Guiness-rekordot.

A világ legnagyobb kókuszkórusát a Monty Python két alapító tagja, Terry Jones és Terry Gilliam vezette, és a résztvevők között volt a Spamelot című Python musical stábja is. Összesen 5567 ember ütötte ritmusra a kókuszdiókat hétfő este, ahogyan azt a Gyalog-galopp című filmben csinálták a Kerekasztal lovagjai.

Jones az összegyűlt tömeget emlékeztette a “gyaloggalopp” történetére: a forgatása alatt rájöttek, hogy egyszerűen nincsen elég pénzük lovakat bérelni a filmhez, ezért inkább kókuszdiók összeütögetésével utánozták a lovak patáinak csattogását.

A magyar szinkronban a kókusz helyett tököt említnek (“Tökötök van, nem lovatok”).

Az előző rekordot a Spamelot bemutatásának egy éves évfordulóján állítotották fel New Yorkban: akkor 1789-en ütötték ritmusra a kókuszdiókat.