A világ legmagasabb embere nősülni készül

A világ legmagasabb embere, egy kínai pásztor, aki régóta sóvárgott feleség után, végre megtalálta élete párját. Az ara a férfi könyökéig ér.

A 2 méter 36 centi magas 56 éves Pao Hszi-sun az egész világra kiterjedő kutatást indított az után a nő után, aki méltó lehetne hozzá. A nagy őt végül saját szűkebb hazájában, az észak-kínai Belső-Mongóliában találta meg egy ruhabolti eladó személyében. Hszia Su-csün 1 méter 68 centiméter magas, és 28 évével fele annyi idős, mint a férfi. Egy hónapi udvarlás után döntöttek úgy, hogy a nyáron egybekelnek.

A mennyasszony azt mondja, amint jobban megismerték egymást, már nem is találta olyan magasnak a férfit. Sokkal fontosabbnak tartja a komolyságát és figyelmességét.

Paót 2006-ban a Guinness rekordkönyv is elismerte a világ legmagasabb élő emberének. Tavaly év végén újra bekerült a sajtóba, mert hosszú karjaival megmentett két delfint, amelyek nejlon zacskót nyeltek. Egy észak-kínai akvárium a magas pásztort kérte fel, hogy nyúljon a delfinek torkán a gyomrukba, és húzza ki a zacskót, amely az állatok halálát okozta volna.Sporthírek