A világ első mozgóbélyege Magyar Termék Nagydíjat nyert

Magyar Termék Nagydíjat nyert a világ első úgynevezett “mozgóbélyege”, a Gömböc-bélyegfüzet.

Az eredeti “Gömböc” magyar találmány, egy olyan tárgyat neveznek így, ami a legkevesebb egyensúlyi ponttal rendelkezik. Domokos Gábor és Várkonyi Péter mérnökök találták fel. Azt, hogy a bélyegfüzet lapjainak pörgetésével a Gömböc mozogjon, Oravecz István fotóművész fázisfotóival érték el. Magukat a bélyegeket Nagy Richárd Márk, Cosovan Attila Róbert, Cosovan Tamás Rudolf és Hosszú Gergely tervezőművészek készítették, a bélyegfüzet ötlete Csegezi Tamásnétól, a Magyar Posta filatéliai vezetőjétől származik – tájékoztatott a Magyar Posta szerdán.

A Gömböc-bélyegfüzet nem az első postabélyeg, ami nagydíjas lett. 2009-ben a különleges nyomdatechnikai elemeket tartalmazó Sarkvidékek és gleccserek védelme bélyegblokk és bélyegsor, valamint az 50 éves a Budapesti Kutatóreaktor, vagyis a hőre változó színű bélyegblokk nyerte el ezt a címet.

– Független Hírügynökség –

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s