A világ egyik legjobb trombitása járt Miskolcon

Boban Markovic Miskolcon adott koncertet
Boban Markovic Miskolcon adott koncertet - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A közönség nagy örömére Boban Markovic és rezesbandája hozta el a jó hangulatot a megyeszékhelyre.

Fergeteges koncertet adott Boban Marković és zenekara vasárnap este Miskolcon a Művészetek Házában. Boban Marković mindent elért, amit zenekar elérhet a világ ezen szegletében; díjak sokasága, több százezer eladott lemez, klub- és fesztiválkoncertek százai, rajongók tízezrei követik örömzenélésüket, bárhol is játszanak Európa-szerte. Boban Marković már két évtizede Szerbia legjobb trombitásának számít, a Songlines zenei magazin szerint a világ legjobbja is. Miskolci koncertjük sem szólt másról, mint önfeledt, szabad örömzenélésről, ahol a Balkán, valamint az európai zenei hagyományok keveredtek a zenekar muzsikájában.

koncert-16-aj

Zenét is szerez

Boban készített lemezt Lajkó Félixszel (Srce Cigansko), majd 2002-ben Frank London munkatársa lett. A Boban Marković Orkestar legújabb lemezével (The Promise) zeneszerzőként is jelentős sikert könyvelhetett el.

Tevékenységei között szerepel a Balkán cigányzenéjének más zenei műfajokkal és kultúrákkal való kapcsolódási pontjainak kutatása. 2006 óta Marko Marković vezeti a zenekart, apjával egyetértésben. Marko Marković szerzőként és szólistaként is részt vett a zenekar utolsó két albumán.

Az este vendége Pápai Joci volt. Boban Markovićcsal készített interjúnkat hamarosan olvashatják.

ÉM-HE