A Vénusz utánpótlás első gyöngyszeme

Váradi Cintia első olyan játékos, aki a Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz utánpótlás csapatából került fel és lett meghatározó tagja az NB I-es női futsal csapatnak.

A saját nevelésű fiatal játékos a 2008-09-es szezonban mindössze egyszer lépett kezdőként pályára, de mára csapata meghatározó és kihagyhatatlan játékosává nőtte ki magát.A „Kisvénusz” eddigi legjobb szezonját tudhatja maga mögött, hiszen 23 tétmérkőzésén 12 gólt szerzett, amivel a csapata negyedik legeredményesebb játékosa lett. A fiatal hölgyet kérdezgettük az eddigi karrierjéről és a jövőről:

Hogyan kerültél kapcsolatba a Vénusszal?
Mielőtt a futsalra adtam volna a fejem négy évig kézilabdáztam. Láttam az interneten,hogy indul labdarúgó csapat Miskolcon, eljöttem és megtetszett. A hirdetésben nagypályás csapatnak indult, amely a DVTK Olimpa U17-nek lett volna, amiből végül nem lett semmi. Később a futsal egyesület felkarolt minket és így kerültem a Vénusz futsalcsapatához.

Mivel nagyon fiatal vagy, így még komoly pályafutás állhat előtted. Mik a céljaid a jövőddel kapcsolatban?
Jelenleg nem tervezgetek, örülök, hogy focizhatok és ezzel azt csinálom, amit szeretek. Jó lenne a Vénusszal sok-sok érmet szerezni.

A klub első saját nevelésű játékosa vagy, aki helyet harcolt ki magának a kezdőcsapatban. Hogyan élted meg, amikor az edződ először a kezdőbe nevezett?
Természetesen nagyon örültem és próbáltam helytállni, mint ahogy ezt a mai napig is teszem. Néha több néha kevesebb sikerrel, de remélem megérdemelt a helyem. Próbálok minden edzésen és mérkőzésen a maximálisat nyújtani.

Hogyan kerültél fel az NBI-es csapatba?
Rendszeresen jártam edzésre, felnőttem. Először a megyei bajnokságban induló csapatunkban játszottam, majd az NB I-es futsal csapatunkban is egyre több játék lehetőséget kaptam és végül sikerült beverekedni magam és ott megragadnom.
– R. G. –