Friss hírek

2010.08.13. 15:36

Két vonat áramszedője is eltört - késések a közlekedésben

<p>Egy teher- és egy személyvonat áramszedője is eltört pénteken kora délután Budapesten, illetve a főváros közelében. Emiatt több helyen is késésekre számíthatnak az utasok.</p>

A Nagytétény-Diósd állomásról egy tehervonat indult el pénteken kora délután, amikor eltört az áramszedője. Jelenleg ott csak egy vágányon tudnak közlekedni a szerelvények, így a Székesfehérvár és Pusztaszabolcs felé tartó vonatokon 10-15 perces késésekre kell számítani.

Alig félórával később Rákos állomáson is hasonló történt: egy személyvonat áramszedője tört el és el is szakította a felsővezetéket. Emiatt már 40-50 perces késések is lehetnek a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalakon. A még nagyobb torlódás elkerülése érdekében a gödöllői és a tápiószecső elővárosi vonatok most nem járnak, helyettük az egri és a sátoraljaújhelyi gyorsvonatok, illetve a szolnoki zónázó szerelvények állnak meg az állomásokon.

A szakemberek már mindkét helyen megkezdték a helyreállítást, a menetrendszerinti közlekedés azonban csak az esti órákra állhat helyre - közölte a Független Hírügynökséggel Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!